تحولات منطقه

۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۷
کد خبر: ۶۵۱۱۵۷

ارزیابی‌ها نشان می‌دهد در سال ۹۷، ۵۰ بنگاه به ارزش ۴,۶۸۰ میلیارد تومان از سوی سازمان خصوصی سازی واگذار شده است.

واگذاری ۵۰ بنگاه به ارزش ۴۶۸۰ میلیارد تومان
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، مطابق با سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، سال ۹۳ آخرین مهلت قانونی برای واگذاری شرکت‌های دولتی تعیین شده بود که این مهلت به دلیل تأخیر در واگذاری‌ها، در سال‌های ۹۴، ۹۵، ۹۶ و ۹۷ تمدید شد و قرار بود در سال گذشته، ۶۳۱ بنگاه دولتی تعیین تکلیف و واگذار شوند.

از ۶۳۱ بنگاه قرار گرفته در فهرست واگذاری سال ۹۷، بیشترین تعداد واگذاری مربوط به وزارت جهاد کشاورزی و نیرو بود که ۳۹۸ بنگاه مختص از قبیل پشتیبانی امور دام کشور، بازرگانی دولتی، غله‌های مناطق و سیلوها و صندوق‌های بیمه و حمایت کشاورزی مربوط به وزارت جهادکشاورزی بودند. از این تعداد ۱۸۷ بنگاه مختص به واگذاری غله‌های مناطق و سیلوها است. همچنین وزارت نیرو با واگذاری ۱۲۹ بنگاه از دیگر دستگاه اجرایی پرتعداد در واگذاری به بخش خصوصی بود که واگذاری ۶۵ بنگاه دولتی در قسمت شرکت‌های آب و فاضلاب، ۳۱ بنگاه در شرکت‌های آب منطقه‌ای و ۲۵ بنگاه تولید نیروی برق حرارتی یا همان نیروگاه‌ها از عرضه‌های این وزارتخانه بودند.

با این حال کمتر از نیمی از این بنگاه‌ها در هیأت واگذاری قیمت گذاری شدند که گفته می‌شود علت آن، تغییر سکاندار وزارت امور اقتصادی و دارایی بود و همین امر موجب شد در نیمه دوم سال ۹۷، در هیچیک از جلسات هیأت واگذاری بحثی در رابطه با قیمت گذاری بنگاه‌ها انجام نشود و کلیات و فرایند واگذاری‌ها مورد بررسی قرار گیرد.

در این راستا، در سال ۹۷، ۳۳ بنگاه یا شرکت دارای سهام دولتی با ارزش ریالی ۲,۱۵۰ میلیارد تومان از سوی سازمان خصوصی سازی واگذار شد.

همچنین سازمان خصوصی سازی به وکالت از بدهکاران یا صندوق کارکنان فولاد، ۱۵ بنگاه و شرکت را با ارزش ریالی ۲,۵۳۰ میلیارد تومان واگذار کرد.

در مجموع طی سال ۹۷، ۴۸ بنگاه و شرکت از سوی سازمان خصوصی سازی واگذار شد که ارزش ریالی آن ۴ هزار و ۶۸۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

در سال ۹۶، در مجموع ۲ هزار و ۴۵۷ میلیارد تومان بنگاه یا شرکت از سوی سازمان خصوصی سازی واگذار شده بود که نشان می‌دهد میزان واگذاری‌ها در سال ۹۷ نسبت به ۹۶ رشد ۵۲.۵ درصدی داشته است.

به گزارش مهر، واگذاری‌های سازمان خصوصی سازی به دو صورت است که یک بخش مربوط به شرکت‌هایی می‌شود که سهام دولتی دارند که این بنگاه‌ها خرید دست اول محسوب می‌شوند و بخش دیگر نیز مربوط به بنگاه یا شرکت‌هایی می‌شود که قبلاً فروخته شده‌اند اما به دلایلی یا بدهکار شده‌اند و نتوانسته‌اند اقساط مربوطه را پرداخت کنند که به صورت وکالتی از سوی سازمان خصوصی سازی واگذار می‌شوند و یا اینکه برای صندوق یا نهاد و مرکز خاصی هستند.

همچنین مطابق با برآوردها، از صد در صد بنگاه‌های عرضه شده، تنها ۱۲ درصد از عرضه‌ها با موفقیت همراه می‌شود و ۸۸ درصد عرضه‌ها یا متقاضی ندارند و یا اینکه با مشکل مواجه می‌شوند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha